ua en ru

Порошенко готовий до консультацій з "Опоблоком" щодо кандидатури у ЦВК

Порошенко готовий до консультацій з "Опоблоком" щодо кандидатури у ЦВК Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Після консультацій президент готовий внести кандидатуру на розгляд Ради

Президент Петро Порошенко заявив про готовність до консультацій з парламентською фракцією, яка поки не надала свої пропозиції щодо кандидатури в оновлену Центральну виборчу комісію (ЦВК). Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Twitter глави держави.

Зазначимо, що наразі фракція "Опозиційний блок" не подала свою кандидатуру до ЦВК.

Порошенко готовий до консультацій з "Опоблоком" щодо кандидатури у ЦВК

"У новому складі ЦВК зараз 16 членів, і я готовий до консультацій з парламентською фракцією, яка поки не надала свої пропозиції. Після проведення відповідних консультацій готовий внести цю кандидатуру до парламенту, щоб забезпечити належне представництво фракцій у ЦВК", - зазначив голова держави.

Нагадаємо, головою Центральної виборчої комісії стала Тетяна Сліпачук. Вона була обрана таємним голосуванням із числа членів комісії.

Також за підсумками голосування заступниками голови Центрвиборчкому були обрані Олег Конопольський і Євген Радченко, секретарем ЦВК обрано Наталію Бернацьку.

Як писало РБК-Україна, новообрані члени Центральної виборчої комісії (ЦВК) прийняли присягу у Верховній раді України.

У ході представлення кандидатів глава комітету ВР з питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич зазначив, що в ході перевірки не виявлено підстав для недовіри кандидатам у ЦВК.

Додамо також, що 18 вересня ВР підтримала в першому читанні за основу і в цілому законопроект №9090 "Про внесення змін до статті 6 закону" Про Центральну виборчу комісію ". Закон передбачає, що кількість членів ЦВК збільшується з 15 до 17.