ua en ru

Порошенко та глави МЗС Словаччини, Чехії та Угорщини обговорили взаємодію в рамках НАТО

Порошенко та глави МЗС Словаччини, Чехії та Угорщини обговорили взаємодію в рамках НАТО Фото: Петро Порошенко

Також обговорювалися хід імплементації мінських домовленостей та ситуація на Донбасі

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з главами міністерств закордонних справ Словацької Республіки Мирославом Лайчаком, Чеської Республіки Любомиром Заоралеком та Угорщини Петером Сійярто, в рамках якої учасники обговорили взаємодію в рамках НАТО. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Зокрема, Порошенко подякував Словаччині, Чехії та Угорщині за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Учасники обговорили хід імплементації мінських домовленостей та розвиток подій на Донбасі, акцентували на важливості збереження санкцій ЄС проти Росії до повного виконання Мінську та відновлення територіальної цілісності України.

Крім того, керівники зовнішньополітичних відомств Словаччини, Чехії та Угорщини висловили підтримку євроінтеграційним прагненням України й привітали схвалення Європарламентом резолюції щодо скасування візового режиму для українців.

"Окрему увагу було приділено розширенню взаємодії в рамках НАТО та регіональної співпраці України з країнами "Вишеградської четвірки", головування в якій 1 липня цього року перебирає на себе Угорщина", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна зацікавлена у поглибленні співпраці з Вишеградською четвіркою.