ua en ru

Порошенко та глава МЗС Данії скоординували підходи щодо розгортання місії ООН на Донбасі

Порошенко та глава МЗС Данії скоординували підходи щодо розгортання місії ООН на Донбасі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Також обговорювалися подальші кроки у протидії реалізації проекту "Північний потік-2"

Президент України Петро Порошенко та міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен скоординували підходи щодо розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент України Петро Порошенко зустрівся з міністром закордонних справ Данії Андерсом Самуельсеном. Сторони відзначили важливість та скоординували підходи у рамках міжнародних зусиль із забезпечення розгортання миротворчої місії ООН на окупованій території Донбасу, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі, імплементацію мінських домовленостей, а також питання звільнення українських заручників та українських політичних в’язнів. Також обговорювалися подальші кроки у протидії реалізації проекту "Північний потік-2".

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з головою МЗС Данії Андресом Самуельсоном повідомляв, що у червні у Копенгагені відбудеться міжнародна інвестиційна конференція - Ukraine Reform Conference, на якій обговорюватимуться подальші кроки у впровадженні антикорупційної реформи, а також питання розвитку економіки держави.