ua en ru

Порошенко та голова Бундестагу засудили поїздку в ДНР двох німецьких депутатів

Президент України Петро Порошенко та голова Бундестагу Норберт Ламмерт засудили поїздку двох німецьких депутатів на територію самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це йшлося на зустрічі в Берліні, передає прес-служба глави держави.

"Співрозмовники визнали неприпустимим поведінку двох німецьких парламентарів, які в порушення норм міжнародного права відвідали окуповані території на Донбасі, перетинаючи кордон на неконтрольованому ділянці україно-російського кордону, що було використано російською пропагандою", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сторони підкреслили необхідність активізації співпраці між парламентами обох країн, а також фінансове та економічне співробітництво між Україною та Німеччиною та підготовку до саміту "Східного партнерства" в Ризі, де Україна очікує рішення щодо впровадження з боку ЄС безвізового режиму для своїх громадян.

Нагадаємо, депутату Бундестагу від Лівої партії Вольфгангу Герке та його колеги по фракції, депутату українського походження Андрію Гунко можуть заборонити в'їзд в Україну через зв'язки з ДНР.