ua en ru

Порошенко на Генасамблеї ООН підніме питання миротворчої місії на Донбасі

Порошенко на Генасамблеї ООН підніме питання миротворчої місії на Донбасі Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

У своїй промові на Генасамблеї президент також підніме питання Голодомору

Президент України Петро Порошенко у ході виступу на Генеральній асамблеї ООН планує підняти питання розгортання миротворчої місії на Донбасі. Про це повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами посла, Порошенко планує підняти питання розгортання миротворчої місії на Донбасі.

"Як і в минулі роки готується звіт президента на Генасамблеї ООН. Він має наступні умовно часові рамки як з 24 до 27 вересня. 26 вересня наш президент буде виступати на Генасамблеї ООН. Зрозуміло, що виступ буде стосуватися тих питань, які є в України до ООН. В першу чергу, я думаю, що буде зазначено те, що президент постійно підкреслював: ми будемо продовжувати наполегливо боротися за ухвалення рішення по розгортанню на Донбасі миротворчої місії під егідою ООН", - повідомив Єльченко.

Він додав, що у своїй промові президент згадає питання Голодомору.

"Я думаю, президент обов'язково згадає питання Голодомору, оскільки в цьому році виповнюється 75 років трагедії, і ми будемо пробувати підготувати та схвалити під час цієї сесії 10-ю декларацію Генасамблеї ООН, присвячену цій події", - додав посол.

За його словами, в рамках Генасамблеї Порошенко проведе ряд двосторонніх зустрічей. Зокрема, зустріч з генсекретарем ООН і головою Генеральної Асамблеї ООН.

"Крім цього такі вже традиційні зустрічі пройдуть з керівниками українських організацій у США, з бізнесом...", - додав посол.

Нагадаємо, повноважний посол України в США Валерій Чалий заявив, що Україна в 2018 році планує брати участь у засіданнях Генеральної асамблеї ООН.