ua en ru

Порошенко: газ не повинен бути зброєю в руках Росії

Порошенко: газ не повинен бути зброєю в руках Росії Фото: Петро Порошенко на форумі twitter.com/STsegolko)

Україна більше 2 років не купує російського газу

Президент України Петро Порошенко заявив, що газ не повинен бути зброєю в російських руках. Про це він повідомив в ході виступу на економічному форумі в Давосі (Швейцарія).

"Україна більше 2 років не купує російського газу. Ми виграли в Стокгольмському арбітражі в РФ. Газ не повинен бути зброєю в російських руках", - сказав Порошенко.

Також він заявив, що "Північний потік-2" є тестом на єдність Європи.

Зазначимо, що Порошенко сьогодні бере участь в інтерактивній сесії "Центральна і Східна Європа: новий порядок денний для континенту".

Радій взяти участь в інтерактивній сесії «Центральна та Східна Європа: новий порядок денний для континенту?» та поділитися своїми ідеями та баченням ситуації. Сьогодні ми знаходимося у ситуації, коли Росія розгорнула непроголошену війну проти нас усіх. Тому, враховуючи такий стан промов, ми маємо думати про нові коаліції, нові програми або нові підходи. І моя пропозиція проста і зрозуміла: у нас має бути спільна коаліція, спільна відповідь та спільна програма, аби протистояти агресії. It is also my pleasure to share with you my ideas on the topic of our today's session "Central and Eastern Europe: a new agenda for the continent?". We are in a full swing of undeclared war by Russia against all of us. It is with this reality in mind that we shall think about new coalitions, new agendas or new approaches. My reply is simple and clear: we shall have one coalition, one response, and one agenda to resist aggression. #WEF2018

Опубліковано Петром Порошенком 26 січня 2018 р.

Нагадаємо, Порошенко у рамках виступу на форумі в Давосі виступив з ініціативою створення нової коаліції за агресії Російської Федерації.

"Сьогодні ми знаходимося в ситуації, коли Росія розгорнула непровозглашенную війну проти нас всіх. Тому, враховуючи такий стан речей, ми повинні думати про нові коаліціях, нових програмах або нових підходах. І моя пропозиція проста і зрозуміла: у нас повинна бути спільна коаліція, загальний відповідь і спільна програма, щоб протистояти агресії", - заявив він.