ua en ru

Порошенко: ЄС має впровадити санкції проти організаторів російських виборів у Криму

Порошенко: ЄС має впровадити санкції проти організаторів російських виборів у Криму Фото: прапори ЄС (twitter.com/EU_Commission)

Президент закликав ЄС вжити заходи у зв'язку з незаконними виборами у Криму

Євросоюз має ввести санкції проти організаторів проведення виборів президента Російської Федерації на території анексованого Криму. Про це повідомив президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі з віце-президентом Європейської Комісії - високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Моґеріні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми впевнені, необхідно запровадити санкції проти осіб, які причетні до організації незаконного виборчого процесу. Я закликав ЄС до аналогічних дій у відповідь на незаконні так звані вибори", - заявив Порошенко.

У Twitter Порошенко зазначив, що "Україна не визнає фейкові президентські вибори на тимчасово окупованих територіях і запровадить санкції проти осіб, причетних до організації виборчого процесу".

Нагадаємо, сьогодні, 12 березня, Рада ЄС продовжила на півроку санкції проти Російської Федерації за дії, що підривають територіальну цілісність України, зокрема - анексію Криму.