ua en ru

Порошенко та Ердоган обговорили поглиблення стратегічного партнерства

Порошенко та Ердоган обговорили поглиблення стратегічного партнерства Фото: Петро Порошенко і Реджеп Ердоган (president.gov.ua)

Президент Туреччини підтвердив незмінну підтримку територіальної цілісності України

Президенти України Петро Порошенко та Туреччини Реджеп Таїп Ердоган обговорили підготовку до шостого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною, яке має відбутися у Києві. Про це повідомила прес-служба президента.

Порошенко зустрівся із Ердоганом у рамках участі у роботі 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

Зазначається, що президент Туреччини підтвердив незмінну підтримку Турецькою Республікою суверенітету та територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах.

Глави держав задоволені "суттєвими зрушеннями на окремих стратегічних напрямках взаємодії" і налаштовані докладати подальших зусиль "задля поглиблення стратегічного партнерства між двома країнами у практичній площині".

Повідомляється, що під час зустрічі президент України засудив переслідування Росією керівників Меджлісу кримськотатарського народу, зокрема Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова.

Нагадаємо, під час виступу на Генасамблеї ООН Петро Порошенко заявив, що настав час створити міжнародну групу друзів українського Криму.