ua en ru

Порошенко домовився з Лукашенком про розширення білоруських ринків для українських товарів

Порошенко домовився з Лукашенком про розширення білоруських ринків для українських товарів Фото: Петро Порошенко

Ринки Білорусі розширять для українських товарів і послуг

Президент України Петро Порошенко і президент Білорусі Олександр Лукашенко домовилися про розширення білоруських ринків для українських товарів і послуг. Про це Порошенко повідомив під час спільної прес-конференції з Лукашенком.

"Ми домовилися про те, щоб розширити ринки Білорусі для українських товарів і українських послуг. Ми чекаємо білоруські підприємства в тендерах на будівництво доріг в Україні, а українські будівельники чекають тендерів на будівництво в Білорусі", - написав Порошенко.

Також повідомляється, що президенти двох країн домовилися розробити і підписати угоди про відновлення виробничої кооперації між українськими і білоруськими підприємствами.

"Ми бачимо користь від взаємовигідної співпраці, в тому числі і від машинобудування. Ми домовилися дати доручення розробити і підписати угоди про відновлення виробничої кооперації між нашими підприємствами", - сказав Порошенко.

Крім того, Україна і Білорусь домовилися про співпрацю в гуманітарній сфері. Порошенко запросив Лукашенка здійснити офіційний візит в Україну.

Заява за результатами зустрічі з Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком

Опубліковано Петром Порошенком 26 квітня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні відбулося участь президентів України та Білорусі у заходах з нагоди чергової річниці аварії на Чорнобильській АЕС. День пам'яті про вибух на Чорнобильській атомній електростанції сьогодні відзначається вперше. Раніше Порошенко заявляв про свою впевненість в тому, що ніхто і ніколи не зможе втягнути Білорусь у війну проти України.