ua en ru

Порошенко: то була, є і буде наша перемога

Порошенко: то була, є і буде наша перемога Фото: Петро Порошенко привітав ветеранів з Днем пам'яті

Президент України підкреслив, що сьогодні українці знову змушені боронити свою країну

Президент України Петро Порошенко нагадав про важливу роль українців у перемозі над фашизмом у Другій світовій війні. Про це він сказав, виступаючи під час акції "Перша хвилина миру" до Дня пам'яті і примирення у неділю, 8 травня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Українці воювали в червоній армії, в радянських партизанських формуваннях, були в рядах опору європейських країн, у складі канадської, американської, австралійської, британської та інших армій. В минулому році ми нарешті на законодавчому рівні вшанували належним чином і офіційно визнали роль Української повстанської армії. А ще десятки мільйонів працювали в тилу. Все це хай зрозуміють ті, хто хоче зменшити роль українців у антигітлерівській коаліції і звільненні від коричневої чуми всієї Європи. То була, є і буде наша перемога", - сказав Порошенко.


Він також підкреслив, що зараз українці знову змушені боротися з "хижої імперією", захищаючи свою країну.

"Нині на Сході Європи відбувається безпрецедентне з часів Гітлера і Сталіна порушення норм міжнародного права. Хижа та ненажерлива імперія знову не зважає на державні кордони і прагне розширити свій так званий життєвий простір, і Україна знову дає відсіч, хіба що з тією різницею, що ворог цього разу прийшов не з Заходу, а зі Сходу", - додав президент.

Крім того, Петро Порошенко наголосив видатну роль жінок у військових діях.

"Нинішній день перемоги та примирення, день пам'яті і примирення глибоко і символічно пов'язується з Днем матері... Тільки у складі Червоної армії воювали майже 130 тис. українських жінок. Визначальною була їхня роль і в радянських партизанських загонах, і в українському підпіллі", - сказав президент.

Нагадаємо, 8 травня 2016 року президент України Петро Порошенко привітав матерів героїв під час відкриття виставки до Дня матері та Дня примирення.