ua en ru

Порошенко буде свідчити в суді у справі Януковича 21 лютого

Порошенко буде свідчити в суді у справі Януковича 21 лютого Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенка допитають у справі Януковича в Оболонському районному суді Києва

Президент України Петро Порошенко буде допитаний в Оболонському районному суді Києва як свідка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича в середу, 21 лютого. Про це РБК-Україна повідомив прокурор Руслан Кравченко.

Додамо, як повідомляло раніше РБК-Україна, Петро Порошенко заявив, що буде брати участь у процесі розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності. Про це він сказав 18 лютого 2018 року в ході церемонії відкриття виставки, присвяченої учасникам Революції гідності.

"Конституція забороняє мені, як президенту, втручатися у слідство, яке вже чотири роки координує цілеспрямовано створений Департамент спеціальних розслідувань. Він несе всю повноту відповідальності за ефективність цієї роботи. Я можу тільки попросити Юрія Луценка (генпрокурора, - ред.) проаналізувати, чим ще ми організаційно можемо допомогти Департаменту, щоб його керівництва не було ніяких підстав стверджувати, що нібито йому сприяють недостатньо", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше у справі про держзраду Віктора Януковича свідчив секретар РНБО Олександр Турчинов, який у 2014 році виконував обов'язки президента України. Він розповів подробиці анексії Криму.