ua en ru

Порошенко: ми більше не будемо годувати дотаціями з бюджету вугільно-металургійних баронів

Порошенко: ми більше не будемо годувати дотаціями з бюджету вугільно-металургійних баронів Фото: Петро Порошенко

Глава України пообіцяв, що з газового чада не будуть запалюватися зірки рейтингу Forbes

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна більше не буде "годувати дотаціями з бюджету вугільно-металургійних баронів". Про це сьогодні під час щорічного послання до Верховної Ради заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"З непрозорого газового чада більше не будуть запалювати зірки рейтингу Forbes. І вугільними дотаціями з бюджету ми більше не будемо годувати вугільно-металургійних баронів. І там, де держава має контрольний пакет, він буде контрольним в реальності, а не тільки на папері. І що ж я отримав у відповідь на таку політику? Брязкання зброї приватних армій, замаскованих під шахтарів титушек, провокування віялових відключень електроенергії, закриття заводів, жахливий чорний піар", - заявив Порошенко.

"І кожен, хто підлягає деолігархізації, озброєний великим загальнонаціональним каналом і, обороняючись, гасить на мене з усіх інформаційних "Градів". Не у кожного з них є гучний, залежний і лояльний політичний проект, з якого вони мріють виростити спокійну перспективу для себе і жахливе майбутнє для України. Чи зупинить мене такий опір? Немає. І курс на деолігархізацію буде продовжений з позиції моєї самодостатності і моєї незалежності, чого б мені це не коштувало", - сказав Президент.

Він зазначив, що "без перемоги в цій боротьбі Україна не виживе".

"Приватний бізнес повинен керувати тільки своїми власними підприємствами, а не пастися в державних компаніях або харчуватися бюджетними потоками. Так, влада повинна вести діалог з великими підприємцями, тому що вони створюють робочі місця, але бізнес не має права говорити з державною владою мовою ультиматумів", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко не виключив, що восени в уряді можуть відбутися зміни.