ua en ru

Порошенко найближчим часом внесе до Ради законопроект про антикорупційний суд

Порошенко найближчим часом внесе до Ради законопроект про антикорупційний суд Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко заявляв, що внесе законопроект у разі відсутності прогресу на початку наступного тижня

Президент України Петро Порошенко найближчим часом внесе до Верховної Ради України законопроект про антикорупційний суд. Про це глава держави заявив в рамках робочого візиту у Литву.

"Найближчим часом внесу до Верховної Ради законопроект про антикорупційний суд", - заявив Порошенко.

Вдячний @Dalia Grybauskaitė за змістовні та конструктивні переговори. Українсько-литовське стратегічне співробітництво залишається міцним та наповненим конкретним практичним змістом. Рішення Литви щодо передачі Україні семи цифрових ретрансляторів для посилення наших інформаційних можливостей на Донбасі - чудовий приклад підтримки Литви у протидії російській пропаганді. Вдячний за цю важливу допомогу. Також ми продовжуємо активну взаємодію з Литовською Республікою щодо реформування оборонного сектору України у відповідності до стандартів НАТО. Вітаю укладені сьогодні домовленості про поглиблення співробітництва між Міністерствами енергетики наших країн, у міграційній та сфері соціального забезпечення.

Опубліковано Петром Порошенком 8 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко протягом тижня внесе свій законопроект про антикорупційний суд.

"Завтра вже місяць, як я звернувся у Верховну Раду з пропозицією щодо прискорення процесу створення Вищого антикорупційного суду. Це було продиктоване бажанням створити максимально сприятливі умови для прийняття відповідного закону. Його проект ще на стадії написання повинен бути узгоджений між різними політичними силами", - заявляв Порошенко вчора.

Зазначимо, вчора Порошенко провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.Під час розмови сторони скоординували підходи до створення антикорупційного суду в Україні, з урахуванням відповідної ініціативи президента, а також забезпечення ефективної діяльності антикорупційних інституцій.