ua en ru

Порошенко і Бердимухамедов домовилися розширити співпрацю в сфері регіональної безпеки

Порошенко і Бердимухамедов домовилися розширити співпрацю в сфері регіональної безпеки Фото: Петро Порошенко і Гурбангули Бердимухамедов

Президент України Петро Порошенко і Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов домовилися про необхідність розширення двосторонньої та багатосторонньої взаємодії щодо забезпечення регіональної безпеки. Про це йдеться в їх спільній заяві, опублікованій на сайті Порошенко.

Порошенко і Бердимухамедов також підтвердили намір активізувати взаємовигідне співробітництво на світовій арені, а саме в рамках універсальних та регіональних організацій, членами яких є Україна та Туркменістан.

Крім того, глави держав підтвердили готовність до подальшого нарощування зусиль у боротьбі з такими транскордонними загрозами та ризиками, як тероризм, організована злочинність і незаконний обіг наркотичних засобів.

Президенти домовилися прийняти необхідні заходи для організації Днів культури Туркменістану в Україні, а також щодо проведення Днів культури України в Туркменістані.

По завершенню зустрічі Порошенко запросив Бердимухамедова здійснити візит в Україну. Конкретні терміни візиту будуть погоджені по дипломатичних каналах.

Нагадаємо, Туркменістан готовий до збільшення поставок в Україну продукції паливно-енергетичного комплексу.