ua en ru

Порошенко: бідність впливає на нацбезпеку України

Порошенко: бідність впливає на нацбезпеку України Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua/Михайло Марків)

Україна уникла дефолту та банкрутства в умовах російської військової агресії

Бідність більшості українців є прямою загрозою національній безпеці країни. Про це сказав президент України Петро Порошенко у понеділок, 12 березня, під час зустрічі із представниками бізнесу, передає прес-служба глави держави.

"Темпами економічного зростання я, звичайно ж, незадоволений. Бідність більшості українців є прямою загрозою нацбезпеці країни. Це спонукає мене грати активнішу роль в зусиллях з покращення інвестиційного клімату, пришвидшення зростання ВВП, що має підвищити рівень життя людей", - заявив Порошенко.

Проте, президент відзначив і позитивну сторону в економіці країни, зокрема те, що Україна уникла дефолту та банкрутства в умовах російської військової агресії.

"Пишаюся тим, що в умовах російської військової агресії, кремлівської торговельної війни та московської транзитної блокади Україна уникла дефолту та банкрутства, знайшла чи розширила альтернативні ринки збуту і відновила економічне зростання", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) у IV кварталі 2017 року порівняно з IV кварталом 2016 року збільшився на 1,8%.