ua en ru

Порошенко і Байден обговорили ситуацію в Криму і на Донбасі

Порошенко і Байден обговорили ситуацію в Криму і на Донбасі Фото: Джозеф Байден і Петро Порошенко провели телефонну розмову

Зокрема, співрозмовники наголосили на "важливосту політико-дипломатичних зусиль з метою деокупації Криму"

Президент України Петро Порошенко обговорив з віце-президентом США Джозефом Байденом ситуацію в анексованому Криму і на українсько-російському кордоні в ході телефонної розмови, яка відбулася в п'ятницю ввечері. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Адміністрації президента.

"Глава Української держави поінформував віце-президента США про напружену ситуацію з безпекою на адміністративному кордоні з Автономною Республікою Крим та на Донбасі, де тривають обстріл з боку бойовиків, у тому числі з забороненої великокаліберної зброї, а також масштабні військові навчання поблизу російсько-українського кордону", - йдеться в повідомленні


Також співрозмовники підкреслили "важливість політико-дипломатичних зусиль з метою деокупації Криму".

У свою чергу, Джозеф Байден нагадав про послідовну позицу США в питанні невизнання окупації Криму.

При цьому Петро Порошенко і Джозеф Байден "підкреслили важливість продовження зусиль, в тому числі і в рамках Нормандського формату, з метою виконання Росією мінських домовленостей, зокрема у сфері безпеки".

Крім цього, сторони обговорили необхідність надання найближчим часом Україні нового траншу МВФ і кредитних гарантій США.

Нагадаємо, Байден закликав Україну і РФ до деескалації напруженості в Криму.