ua en ru

Порошенко і Байден обговорили подальшу макрофінансову допомогу Україні

Порошенко і Байден обговорили подальшу макрофінансову допомогу Україні Фото: Петро Порошенко і Джозеф Байден

Сторони обговорили кроки в разі ескалації ситуації на Донбасі

Президент України Петро Порошенко і віце-президент США Джозеф Байден під час телефонної розмови обговорили можливості подальшої макрофінансової допомоги Україні. Про це повідомляє прес-служба Порошенка.

Крім того, співрозмовники обговорили процес виділення зі сторони США допомоги для зміцнення обороноздатності української армії. Порошенко звернувся до віце-президента США в якості голови Сенату підтримати відповідну законодавчу ініціативу.

Також Порошенко висловив співчуття Джо Байдену з приводу смерті його сина Бо. "Я бачив, що ваш біль поділяв весь американський народ і багато людей по всьому світу, також і в Україні. Я сподіваюся, що ця любов і підтримка додадуть вам сил у цей складний час продовжити служити своїй країні", - сказав він.

Порошенко подякував США за тверду позицію, висловлену під час недавнього саміту "Великої сімки", що відображено в заяві її лідерів про можливе продовження санкцій у разі, якщо Росія піде далі в порушенні мінських домовленостей. Співрозмовники обговорили важливість визначення наступних кроків і заходів у разі подальшої ескалації ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, раніше Байден заявляв, що країни G7 готові ввести нові санкції проти РФ.