ua en ru

Порошенко анонсував пакет допомоги Україні на саміті НАТО у Варшаві

Порошенко анонсував пакет допомоги Україні на саміті НАТО у Варшаві Фото: Петро Порошенко розповів про роль України на саміті

Україна буде єдиною країною-партнером Альянсу, яка матиме на саміті окреме засідання

Президент Петро Порошенко очікує погодження комплексного пакету допомоги між Україною і НАТО на Варшавському саміті Альянсу. Про це він сказав під час церемонії передачі контрбатарейних радарів США в Борисполі 2 липня, повідомляє прес-служба глави держави.

"Особливою участю нашої країни в цьому саміті стане те, що Україна буде єдиною країною-партнером Альянсу, яка матиме в його рамках окреме засідання на найвищому рівні Комісії Україна - НАТО. Це свідчить і про високу увагу з боку країн-членів Альянсу до України, і про віддану підтримку союзниками нашої держави в складних умовах та налаштованість на подальше укріплення особливого партнерства, яке мають Україна і НАТО", - наголосив Порошенко.


Він підкреслив, що "Альянс рішуче підтримує Україну, не менш рішуче засуджує агресивні дії Росії проти нашої держави".

"За результатами саміту Україна - НАТО ми погодимо комплексний пакет допомоги. Документ, який спрямований на зміцнення оборони нашої держави за допомогою потужніших структур безпеки. Цей пакет дозволить нам консолідувати існуючі напрямки підтримки НАТО і допоможе нам встановити більш дієву, більш ефективну оборону і безпеку, яка також буде реформуватись за графіком, затвердженим у Стратегічному оборонному бюлетені", - зазначив президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США передали Україні 14 контрбатарейних станцій.