ua en ru

Яценюк: Спроби РФ приватизувати перемогу у Другій світовій війні мають буди попереджені

Яценюк: Спроби РФ приватизувати перемогу у Другій світовій війні мають буди попереджені Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Спроби Російської Федерації приватизувати перемогу у Другій світовій війні мають буди попереджені. Про це заявив прем'єр-міністр Україна Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання організаційного комітету з підготовки і відзначення 70-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни, передає кореспондент РБК-Україна.

"70 років тому ми плече об плече боролися з нацизмом і перемогли, а зараз Російська Федерація, та яка разом з Україною перемагала в Другій Світовій війні, розпочала військову агресію проти України", - заявив Яценюк.

"Спроби РФ переписати історію приватизувати перемогу у Другій світовій війні та привласнити цю священну і історичну боротьбу з нацизмом, мають буди попереджені. І Україна є державою - переможницею у Другій світовій війні", - заявив прем'єр.

Він зазначив, що загальний обсяг втрат України під час Другої світової війни складає 40% людських і матеріальних втрат, на 14 млн осіб зменшилося населення України за результатами цієї війни.

"Ми є державою переможницею, ми боролися з нацизмом і маємо гідно відзначити ці події і вшанувати кожного ветерана Другої Світової війни, кожного, хто воював під час Великої Вітчизняної війни", - заявив прем'єр. .

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що без України не було б перемоги у Другій світовій війні.

У свою чергу МЗС РФ звинуватив українську владу в збочених уявлень про добро і зло.