ua en ru

Усі спроби оскаржити закриття справи "Роттердам+" припинені, - адвокат

Усі спроби оскаржити закриття справи "Роттердам+" припинені, - адвокат Фото: Вищий антикорупційний суд (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 18 листопада припинила всі провадження по оскарження рішення прокуратури закрити справу "Роттердам+" за відсутністю складу злочину.

Про це повідомляє адвокат Наталія Дригваль за підсумком судового засідання.

Як відомо, перший процес був закритий напередодні, а 18 листопада головуючий суддя Ігор Панаид оголосив про припинення слухань і по другому процесу.

За словами адвоката, сьогоднішнє рішення ставить крапку в історії "Роттердам+" і справу остаточно і безповоротно закрито. Причиною цього стала відмова Віктора Чумака від своєї апеляційної скарги.

Громадська організація "Центр протидії корупції" (ЦПК), що представляє інтереси Чумака, заявила, що він не бачить сенсу у розгляді своєї апеляційної скарги, тому її відкликає.

Адвокат Дригваль запевняє, що таке рішення Чумак прийняв після того, як разом з НАБУ усвідомив перспективність оскарження, після ознайомлення з матеріалами сторони захисту.

Нагадаємо, 17 листопада Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду остаточно визнала законним і обґрунтованим закриття справи "Роттердам+". З 17 листопада це рішення вступило в законну силу і подальшому оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, справа "Роттердам+" була закрита прокуратурою 28 серпня через відсутність складу злочину. Це рішення незабаром підтвердив Офіс генерального прокурора.

У вересні ВАКС визнав закриття справи "Роттердам+" повністю законним і обґрунтованим, вивчивши зібрані за 3,5 року матеріали слідства. Суд прийшов до висновку, що немає доказів вчинення злочину і заподіяння шкоди від дії формули.

Проте 27 жовтня ВАКС переглянув своє рішення у справі "Роттердам+" і скасував постанову прокуратури про закриття справи.