ua en ru

Спроби КПУ провести референдум щодо ТС не будуть мати жодного успіху, - Катеринчук

Спроби Комуністичної партії України (КПУ) провести референдум по Митному союзу (МС) не будуть мати жодного успіху. Про це заявив лідер "Європейської партії України", народний депутат України Микола Катеринчук.сохранить

"Спроби комуністів провести референдум по Митному союзу не будуть мати жодного успіху. Україна піде тим шляхом, який визначений чинним законодавством - в Європейський союз", - заявив Катеринчук, коментуючи рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який залишив у силі заборону ЦВК направляти свого представника на збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму.

"Європейська партія України послідовно відстоюватиме євроінтеграційний курс всіма доступними методами", - підкреслив він.

Нагадаємо, 1 жовтня 2013 р. "Європейська партія України" подала позов до Окружного адміністративного суду Києва про визнання протиправними дій ЦВК щодо прийняття та реєстрації 18 звернень громадян про проведення зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо зовнішньоекономічної інтеграції України, запланованих на 6 і 9 жовтня 2013 року, а також визнання протиправними дій громадян щодо організації таких заходів. Організовує подібні зібрання Комуністична партія в рамках своїх намірів про приєднання України до Митного союзу.

2 жовтня 2013 р. клопотання позивача було задоволено частково. ЦВК було заборонено направляти представника на збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму. 2 жовтня 2013 р. надійшла відповідна апеляційна скарга від громадянина Володимира Бидевки на постанову Окружного адмінсуду.

Апеляційний розгляд скарги на сьогодні 21 листопада 2013 р. За результатами розгляду скарги суд апеляційної інстанції залишив апеляційну скаргу без задоволення, а постанову Окружного адміністративного суду Києва від 2 жовтня 2013 р. - без змін.