ua en ru

В Середиземному морі загинули більше 2 тис. мігрантів з початку року

В Середиземному морі загинули більше 2 тис. мігрантів з початку року Фото: мігранти (youtube.com/Wochit News screenshot)

Більше 100 тис. мігрантів вижили на морському шляху в Європу

Понад 100 тис. мігрантів та біженців перетнули Середземне море, щоб дістатися Європи, при цьому загинуло 2247 людей. Про це свідчать дані за першу половину 2017 року, повідомляє DW.

Усього від початку року більш ніж 85 тис. мігрантів висадилися в Італії, уточнили в Міжнародній організації з міграції (МОМ). Близько 9,3 тис. прибули до Греції, 6,5 тис. - до Іспанії, і понад 270 людей припливли до Кіпру.

Нагадаємо, раніше в Франції затримали чоловіка, який планував теракт проти мігрантів. Відзначається, що 21-річний чоловік був відомий правоохоронним органам як особа, що представляла потенційну загрозу державній безпеці (статус fiche S). Раніше він вже притягувався до кримінальної відповідальності.

"Активно використовуючи соціальні мережі, чоловік мав аккаунт в мережі Facebook, де вихваляв Андерса Берінга Брейвіка, норвезького ультраправого терориста, відповідального за масове вбивство на острові Утейя", - сказала поліція міста Тараскон департаменту Буш-дю-Рон.