ua en ru

Популярна німецька мережа магазинів Schlecker оголосила про банкрутство

У Німеччині ухвалене остаточне рішення інвесторів про закриття популярноЇ серед населення Німеччини мережі магазинів Schlecker, яка проіснувала майже 40 років та спеціалізувалася, зокрема, на продажу чаю, есенцій, настоянок, парфумерії і косметики, товарів по догляду за тілом, біопродуктів, садового інвентарю і предметів домашнього побуту. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Рішення означає втрату робочих місць для майже 14 тис. співробітників. До останнього моменту працівники мережі сподівалися на двох інвесторів, які мали намір купити збанкрутіле підприємство німця Антона Шлекера, який після оголошення банкрутства не вимовив публічно ані слова. Але запропоновані потенційними покупцями суми до 150 млн євро не влаштували кредиторів збанкрутілого концерну, який, проте, зберігає філії в багатьох інших країнах.

Ця подія і майбутня доля звільнених співробітників (в основному жінок середніх років, які мають погані шанси надалі знайти роботу) настільки торкнулися німців, що питання з цього приводу було поставлено канцлеру Ангелі Меркель на її спільній прес-конференції з російським Президентом Володимиром Путіним. З вуст канцлера прозвучала слабка втіха: "Міністр праці за погодженням з біржею праці з'ясує можливості допомоги звільненим працівникам".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що європейські компанії виводять свої активи з Греції.