ua en ru

Поправки до Податкового кодексу не мають відношення до політики, - Хомутиннік

Законопроект №2054 про спрощення процедури реєстрації платників податків, прийнятий сьогодні Верховною Радою, не має ніякого відношення до політики чи до виборів. Про це заявив на брифінгу народний депутат від фракції Партії регіонів, голова Комітету з питань податкової і митної політики Віталій Хомутинник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ті поправки, які були враховані, засмутили фракцію УДАР, яка вважає, що вони можуть перешкодити кандидату в президенти від фракції на майбутніх виборах. На мій погляд, як фахівця економічного, податкового справи, цей Податковий кодекс ніякого відношення до політичних відносин, до виборів минулим або майбутнім не має", - підкреслив Віталій Хомутиннік.

За його словами, поправки, про які йде мова, були запропоновані членом депутатської фракції ВО "Батьківщина" Ігорем Бриченко і одноголосно підтримано на засіданні Комітету з питань податкової та митної політики.

"Є поправка саме Бриченко, де сказано про те, як повинні обкладатися податками резиденти України, які мають постійне місце проживання за межами України, як вони повинні враховуватися в Україні... Інша поправка говорить, як іноземці, резиденти іншої країни повинні перебувати на обліку в Україні", - пояснив Хомутиннік.

Голова Комітету з питань податкової та митної політики зазначив, що ці поправки були підтримані першим заступником голови Комітету і представником партії «Удар» Оксаною Продан. "Вона очолювала робочу групу, яка опрацьовувала ці поправки в комітеті", - підкреслив він. Крім того, Віталій Хомутинник спростував інформацію про те, що Бриченко подав цю поправку за своїм підписом саме на його прохання.

За словами народного депутата, комітет не має права вносити до проекту зміни, якщо документ вже прийняла Верховна Рада. Ти не менш, Віталій Хомутинник не виключив, що у разі потреби Комітет внесе відповідні поправки.

"Після прийняття закону ми зібралися на третьому поверсі у спікера: лідери фракцій і члени комітету. Ми домовилися, що буде зібрано засідання комітету, ми порадилися, якщо щось не догледіли, то потрібно виправляти. Як виправляти? Можливо, готувати поправки", - підкреслив він.