ua en ru

Попов передав на розгляд Кабміну зміни до Бюджетного кодексу, якими пропонується зараховувати до бюджету Києва 100% коштів від ПДФО

Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов передав прем'єр-міністру України Миколі Азарову підготовлений у КМДА проект закону "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" в частині зарахування до бюджету міста Києва 100% коштів від податку на доходи фізичних осіб. Він також звернувся до Азарова з проханням в установленому порядку внести на розгляд Верховної Ради України (ВР) відповідний проект закону, повідомляє прес-служба КМДА.


Азаров запевнив, що Кабмін в повному обсязі виділить передбачені в Державному бюджеті кошти на виконання Києвом функцій столиці, а також на реалізацію інфраструктурних проектів, зокрема, на будівництво нових станцій метрополітену та великого транспортного вузла на Поштовій площі.

У теж час, глава уряду підкреслив, що територіальна громада і міська влада столиці повинні забезпечити повну та ефективну мобілізацію внутрішніх резервів міста. Зокрема, вивчити практику мерій великих європейських міст, які успішно використовують нестандартні рішення в умовах кризи і рецесії. Зі свого боку, Олександр Попов розповів прем'єр-міністру про те, що Київ уже напрацював і починає реалізовувати програму збільшення ресурсів бюджету поточного року на 1 млрд 769 млн грн.

Глава уряду доручив міністру фінансів разом з КМДА розробити пропозиції щодо джерел збільшення доходів бюджету і їх використання, насамперед, на реалізацію соціальних програм: "Треба попрацювати так, щоб за підсумками першого кварталу ми мали зростання і в Києві, і в країні, а значить, змогли подивитися бюджети у бік їх збільшення", - сказав Азаров.

Читайте також: Столичний бюджет на 2013 р. може бути збільшений на 1 млрд 769 млн грн.