ua en ru

Попов: Для Києва дуже важливо, що Президент підтвердив європейський вектор розвитку України

Підтвердження главою держави курсу на євроінтеграцію України вкрай важливо для Києва. Про це заявив голова столичної міської держадміністрації Олександр Попов, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати заяви Президента України Віктора Януковича, зроблені ним в інтерв'ю журналістам провідних телеканалів. Про це повідомляє прес - служба КМДА.

"Столична влада і кияни зробили свій вибір: це - європейські стандарти права і політики, соціально - економічних відносин і комфорту життя, ставлення до культурних цінностей. На втілення цих стандартів орієнтована Стратегія розвитку Києва до 2025 року. Тому для нас надзвичайно важливо було почути від глави держави підтвердження євроінтеграційного курсу", - сказав Попов.

Він нагадав, що заявлена Президентом країни позиція, так само як і прагнення киян щодо євроінтеграції, повністю відповідають українському законодавству.

"Закон про засади зовнішньої і внутрішньої політики, ініційований Президентом Януковичем і прийнятий Верховною Радою у 2010 році, чітко відповідає на питання геополітичного вибору. У цьому законі пріоритетом державної політики визначена інтеграція України в європейський політичний, економічний, правовий простір і членство в Європейському Союзі при збереженні добросусідських відносин і стратегічного партнерства з Росією та іншими країнами СНД і світу", - зазначив голова київської влади.

Олександр Попов також звернув увагу на прагнення глави держави, насамперед, відстоювати національні інтереси.

"Президент в черговий раз підтвердив, що в основу будь-яких рішень він ставить інтереси України. Наша країна підготуватися до роботи в умовах вільної торгівлі з Євросоюзом, це реалістичний підхід", - підкреслив Попов.

Голова КМДА також запевнив, що столична влада робитиме все, щоб кияни і гості міста мали можливість вільно заявити свою позицію в питаннях зовнішньої політики, включаючи проведення масових акцій.

"Сподіваюся, такі акції будуть проходити за європейськими нормами та демократичними стандартами в рамках закону", - зазначив Попов.
Нагадаємо, що 26 листопада Олександр Попов відвідав Євромайдан, щоб обговорити питання забезпечення зручних умов для учасників мітингу .