ua en ru

Російський мільярдер Фрідман, який потрапив під санкції, закликав до припинення війни з Україною

Російський мільярдер Фрідман, який потрапив під санкції, закликав до припинення війни з Україною Фото: російський мільярдер Михайло Фрідман (gettyimages.com)

Російський мільярдер Михайло Фрідман (група "Альфа") заявив, що війна в Україні - це трагедія і що вона повинна припинитися. Напередодні він потрапив під санкції Європейського союзу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Фрідман, який народився у Львові, сказав, що він і його давній партнер Петро Авен були шоковані, дізнавшись у понеділок, що Європейський союз запровадив проти них санкції.

Як повідомляло РБК-Україна, 28 Лютого ЄС ввів санкції проти 26 громадян російських пропагандистів, членів уряду, бізнесменів і представників ЗМІ.

Під санкції потрапили Михайло Фрідман - олігарх і співвласник консорціуму "Альфа-банк", Петро Авен - голова ради директорів консорціуму "Альфа-банк".

До цього голова інвестиційної компанії LetterOne Михайло Фрідман, який є уродженцем Львова, звернувся з листом до співробітників компанії зі словами:"я переконаний, що війна ніколи не може бути рішенням".