ua en ru

Лотереї, які потрапили під санкції РНБО, працюють, але не платять податки, - розслідування

Лотереї, які потрапили під санкції РНБО, працюють, але не платять податки, - розслідування Фото: лотереї, що потрапили під санкції РНБО, не платять податки

Компанії не можуть платити податки через блокування рахунків

Після введення санкцій проти операторів державних лотерей ці фірми продовжують працювати, але перестали платити податки. Про це йдеться у розслідуванні для програми "Наші Гроші з Денисом Бігусом".

Йдеться про операторів держлотерей "М. С. Л." і "Патріот".

Так, рішенням Ради національної безпеки і оборони обидві компанії були офіційно визнані небезпечними компаніями, які несуть загрозу національним інтересам безпеки суверенітету і територіальної цілісності України, а також сприяють терористичній діяльності.

Підставою для цього сталв зв'язок операторів з російськими бізнесменами Олегом Бойком і Михайлом Фрідманом, повідомляється у розслідуванні.

В рамках санкцій РНБО здійснив блокування активів для запобігання виведення капіталу за межі України, припинив виконання економічних і фінансових зобов'язань і т. д.

При цьому компанії не припинили свою діяльність. Однак, у зв'язку з блокуванням рахунків, оператори не можуть платити податки, за якими вже утворилася заборгованість. У свою чергу, Державна фіскальна служба вимагає погасити виниклу заборгованість, однак не пояснює, яким чином компанії можуть це зробити.

За словами представників операторів, керівництво компаній неодноразово зверталося до різних державних органів з проханням дати роз'яснення щодо можливості сплати податків, проте відповіді так і не отримали.

Нагадаємо, у Чернігові учасники АТО розігрують у лотерею обіцяні земельні ділянки.