ua en ru

Попаснянський ВРЗ просить захисту у президента

Попаснянський ВРЗ просить захисту у президента Фото: Попаснянський ВРЗ (popasn-gorsovet.gov.ua)

Порошенку направили відповідного листа

875 співробітників ТДВ "Попаснянський вагоноремонтний завод", не отримавши мотивованої відповіді ПАТ "Укрзалізниця" щодо намірів розірвати договір оренди виробничих площ, звернулися за допомогою до президента України Петру Порошенку. Про це йдеться у відповідному зверненні, передають "Українські новини".

У своєму зверненні працівники підприємства зазначили, що небажання "Укрзалізниці" продовжувати терміни оренди виробничих площ загрожує автоматичним припиненням діяльності стратегічного для галузі і економіки країни заводу, а також призведе до втрати 1100 робочих місць.

"Попасна – місто залізничників. І ТДВ "Попаснянський ВРЗ" є одним з тих підприємств, які надають робочі місця людям незалежно від вікових категорій. Пане президенте, чи можете Ви собі уявити життя поза свого будинку, без засобів до існування і роботи? А така перспектива, можливо, чекає понад 1000 сімей, які сьогодні щасливі, що живуть і працюють у рідному місті, незважаючи навіть на регулярні обстріли території", – йдеться у зверненні.

На Попаснянському ВРЗ акцентували, що їх підприємство протягом останніх 10 років успішно розвивається. Зокрема, зазначається, що інвестор вклав понад 133 млн грн у модернізацію виробничих процесів, придбання та оренду дорогого сучасного обладнання, що дозволило більш ніж удвічі наростити кількість замовлень, в тому числі і державних. У випадку ймовірної зупинки підприємство не зможе виконувати ремонт і будівництво вагонів, що призведе до зриву як міжнародних, так і внутрішніх контрактів, наголосили на ВРЗ.

"Ми, прості трудівники, навчилися і вже звикли працювати під гуркіт розривів снарядів і свист куль. Працювати, не залишаючи свого міста. Ми не можемо допустити, не можемо навіть подумати про те, що завод, який успішно функціонує більше 10 років, просто зупинить свою роботу... Шановний пане президент! Ми щиро висловлюємо надію на те, що Ви розглянете цей лист і зробите все, що в Ваших силах, для подальшої роботи ТДВ "Попаснянський вагоноремонтний завод". Ми віримо, що саме Ви можете сприяти прийняттю позитивного рішення ПАТ "Укрзалізниця" про продовження договору оренди", – йдеться в листі.

Як відомо, в 2017 році ТДВ "Попаснянський вагоноремонтний завод" перемогло в тендері "Укрзалізниці" на будівництво 250 вагонів. Термін виконання замовлення – квітень 2018 року. З грудня 2007 по серпень 2017 року до бюджетів всіх рівнів перераховано 291,5 млн грн.