ua en ru

Влучив в обличчя: під Херсоном чоловік підстрелив племінника під час полювання

Влучив в обличчя: під Херсоном чоловік підстрелив племінника під час полювання Фото: під Херсоном чоловік підстрелив племінника під час полювання (pixabay)

У Херсонській області чоловік під час полювання вистрілив своєму 14-річному племіннику в обличчя. Підлітка госпіталізували.

За інформацією правоохоронців, у суботу, 4 грудня, до поліції близько 17:30 зателефонувала медпрацівник та повідомила, що в лікарню м. Скадовська доставляється 14-річний житель району з вогнепальним пораненням лівої частини обличчя.

Згодом хлопець із районної лікарні був госпіталізований у дитячу обласну лікарню, де йому зробили операцію.

Після чого, у понеділок поліцейські поспілкувались із потерпілим. Він розповів, що перебував на полюванні разом із 28-річним дядьком.

"Дорослий мисливець під час засідки побачив, як злітає качка, направив рушницю в її бік, став супроводжувати її під прицілом за напрямком льоту та здійснив постріл. Однак, в цей час на лінії вогню опинився неповнолітній племінник, який в результаті отримав кілька дробин в ліву частину обличчя", - розповіли в прес-службі.

Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 128 ККУ (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) та ст. 264 ККУ (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів).

Встановлено, що чоловік під час полювання знаходився у тверезому стані, а зброя офіційно зареєстрована.

На час досудового розслідування рушниця вилучена та направлена на експертизу. Нині поліція встановлює усі обставини події.