ua en ru

Японія розмістила РЛС біля спірних островів у Східно-Китайському морі

Японія розмістила РЛС біля спірних островів у Східно-Китайському морі Фото: на островах у Східно-Китайському морі розпочала роботу японська радіолокаційна станція

Станція розташована в зоні конфлікту з Пекіном

Гарнізон сухопутних сил Японії розпочав виконання обов'язків на радіолокаційній станції на найзахіднішому острові країни Йонагуні. Про це повідомляє Reuters.

Згаданий острів розташований у зоні конфлікту з Пекіном через права на території у Східно-Китайському морі.

"Ця радіолокаційна станція дратуватиме Китай", - вважає Нозому Йошитомі, професор Ніхонського університету і колишній генерал-майор у японських Силах оборони.

Він також додав, що крім того, що це радіолокаційна станція, об'єкт може бути використаний як база для військових операцій в регіоні.

Приблизно за 150 км на північ від Йонагуні, який майже примикає до Тайваню, розташовані незаселені острови Сенкаку, на які претендує Пекін, хоча ці території перебувають під контролем Токіо.

Китайські сторожовики регулярно заходять там у зону, яку Японія вважає своїми територіальними водами. Кілька разів між кораблями двох країн у Сенкаку траплялося протистояння.

Нагадаємо, після того, як в КНДР здійснила запуск балістичної ракети, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе скликав засідання ради національної безпеки.