ua en ru

Японія висловила протест у зв'язку з російськими навчаннями на Курилах

Японія висловила протест у зв'язку з російськими навчаннями на Курилах Фото: навчання РФ на Курильських островах (mil.ru)

Японська сторона заявила про продовження переговорів про спірні території

Японія заявила офіційний протест Росії у зв'язку з проведенням останньою військових навчань на Курильських островах. Про це повідомив секретар кабінету міністрів Японії Есихидэ Суга, передає агентство Kyodo.

Він підкреслив, що переговори про володіння спірною територією тривають і висловив надію на мирне врегулювання питання.

"Щоб вирішити проблему в цілому, нам необхідно вирішити територіальне питання. Ми продовжимо переговори щодо врегулювання питання про володіння чотирма північними островами і укладення мирного договору", — сказав Суга.

У навчаннях на Курильських островах беруть участь понад 2,5 тис. військовослужбовців, задіяно близько 800 одиниць техніки, включаючи танки Т-72Б, артилерійські знаряддя, МІ-8АМТШ і три кораблі Тихоокеанського флоту.

Японія висловила протест у зв'язку з російськими навчаннями на КурилахЯпонія висловила протест у зв'язку з російськими навчаннями на КурилахЯпонія висловила протест у зв'язку з російськими навчаннями на Курилах

Фото: навчання РФ на Курильських островах (mil.ru)

Чотири острови південних Курил увійшли до складу СРСР за підсумками Другої світової війни, Японія вважає їх своїми північними територіями. Мирний договір за підсумками війни між Токіо і Москвою не укладений до цих пір.

Нагадаємо, влітку минулого року японську делегацію не пустили на Курильські острови з-за санкцій проти РФ.