ua en ru

Японську делегацію не пустили на Курильські острови через санкції проти РФ

Японську делегацію не пустили на Курильські острови через санкції проти РФ Фото: прапор Японії (eesc.europa.eu)

МЗС не розкрило причини, за якими мер японського міста Немуро Сюнсуке був виключений зі списків

Росія відмовила у доступі на південні Курильські острови меру японського міста Немуро Сюнсуке Хасегава. Про це повідомляє The Japan Times.

Відзначається, що в доступі на острови було відмовлено через те, що Японія ввела санкції проти РФ через агресію проти України.

Спочатку Хасегава планував взяти участь в роботі делегації, але був повідомлений МЗС за день до вильоту, що він не зможе брати участь. За словами Хасегава, міністерство не розкрило причини, за якими делегація була виключена.

Як повідомляє видання, дії Росії підкреслюють труднощі, пов'язані з врегулюванням багаторічного територіального спору. Прем'єр-міністр Сіндзо Абе прагне запам'ятається в історії, вирішивши це питання і уклавши мирний договір про формальне припинення Другої світової війни.

Міська асамблея Немуро опротестувала міністерство в кінці червня за рішення виключити мера з туру, одноголосно прийнявши резолюцію з цього питання.

Японія сподівається, що спільна економічна діяльність, колись розпочата, відкриє шлях для вирішення багаторічного територіального спору з Росією.

Нагадаємо, США можуть розмістити війська на Курилах, якщо Росія передасть острова Японії.