ua en ru

Японія виділить Україні 1,8 млрд дол

Японія виділить Україні 1,8 млрд дол Фото: Японія підтвердила намір надати Україні финмопощь

Такий намір Японії підтвердив віце-міністр закордонних справ Японії Кентаро Соноура

Японія підтверджує свій намір надати фінансову допомогу Україні в розмірі 1,8 млрд дол. Про це віце-міністр закордонних справ Японії Кентаро Соноура сказав під час зустрічі з депутатами Верховної Ради в Токіо, передає прес-служба "Блоку Петра Порошенка".

Також віце-міністр прокоментував військовий конфлікт в Україні. Зокрема, він зазначив, що "Європа і Азія переживають схожі виклики, коли великі держави можуть використовувати силу для досягнення своїх цілей. Але це неприпустимо".

Українські депутати зі своєї сторони підкреслили, що партнерство з Японією для України є стратегічним. "Особливо зараз, коли наша країна обрала шлях демократичних реформ", - підкреслила народний депутат від БПП Світлана Заліщук.

Під час перебування в Токіо українська делегація провела зустрічі з депутатами парламенту Японії, які входять в групу дружби між парламентами України і Японії, з керівництвом правлячої Ліберально-демократичної партії Японії.

Візит української делегації організований Японським агентством міжнародного розвитку (JICA) у рамках оголошеної в 2014 р. програми допомоги Україні у відновленні демократії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Японія виділяє Україні 316,6 млн дол. фінансової допомоги.