ua en ru

Японія виділить 13,6 млн доларів на підтримку постраждалих на Донбасі

Японія виділить 13,6 млн доларів на підтримку постраждалих на Донбасі Фото: віце-прем'єр-міністр ЖКГ України Геннадій Зубко

Кошти також підуть на відновлення інфраструктури та соціальних об'єктів

Японський уряд додатково виділить на підтримку постраждалих в результаті збройного конфлікту в Донецькій та Луганській областях 13,64 млн доларів. Про це на прес-конференції повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Надаючи нову допомогу на суму 13,64 доларів США, Японія забезпечить гуманітарну допомогу і підтримку для соціальної стабілізації в східній частині України, що передбачає, зокрема, на відновлення інфраструктури, надання обладнання для медичних установ, постачання гуманітарних запасів до районів, контрольованих урядом, що буде здійснюватися за допомогою дев'яти міжнародних організацій... Відновлення об'єктів інфраструктури, відновлення соціальних об'єктів - це школи та дитячі садочки... Безпосередня допомога тим сім'ям, які сьогодні потребують матеріальної допомоги та гуманітарної допомоги, безпосередньо те, що стосується комунальних підприємств, водопостачання та водовідведення", - зазначив Зубко.


Він також додав, що в майбутньому координацією всіх спільних проектів гуманітарної допомоги, державних субвенцій та співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями буде займатися Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб

"Сьогодні ми можемо показати - вже за минулий рік відновлені проекти з допомогою тих засобів, які надходили від японського уряду, інших урядів, а також ті проекти, які були підтримані за рахунок гуманітарної допомоги ЄС", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, дані кошти Японія пообіцяла виділити Україні ще на початку квітня.