ua en ru

Японія закликала Китай до більш активного стримування КНДР

Японія закликала Китай до більш активного стримування КНДР Фото: Японія закликає посилити тиск на КНДР

Японія і Китай повинні разом уникнути провокаційних дій з боку КНДР

Японія закликала Китай зіграти велику роль у стримуванні ядерних і ракетних програм розвитку Північної Кореї. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на МЗС Японії.

Радник з національної безпеки Шотаро Ячи під час зустрічі з дипломатом з Китаю Янгом Джичисделалом зазначив, що в цей же день Північна Корея провела ще одне ракетне випробування.

"Японія і Китай повинні працювати разом і настійно закликати Північну Корею, щоб уникнути подальших провокаційних дій і виконувати такі речі, як резолюції Організації Об'єднаних Націй", - сказав Янг Джичисделал.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе засудив останній запуск ракети Північної Кореї і пообіцяв дії разом з іншими країнами для стримування повторних провокацій Пхеньяна.

"Як ми домовилися на недавньому саміті G7, питання Північної Кореї є одним з головних пріоритетів для міжнародного співтовариства", - сказав Абе під час виступу на телебаченні.

За його словами, Японія буде співпрацювати зі Сполученими Штатами Америки длядля стримування Північної Кореї.

Прем'єр-міністр Японії також повідомив, що Японія зробить все можливе, щоб захистити своїх людей, і також буде тісно співпрацювати з Південною Кореєю та іншими країнами.

Нагадаємо, Японія заявила про підготовку власних санкцій проти КНДР.