ua en ru

Японія допоможе з проектами щодо поводження з відходами в трьох містах України

Японія допоможе з проектами щодо поводження з відходами в трьох містах України Фото: полігон побутових відходів (УНІАН)

Місія JICA працюватиме із 21 лютого в трьох містах - Києві, Дніпрі і Харкові

За допомогою уряду Японії та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) у трьох містах України буде реалізовано проект поводження з відходами. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.

Для реалізації проекту Україні надано фінансову допомогу від уряду Японії у розмірі 3,6 млн доларів. Місія JICA працюватиме із 21 лютого в трьох містах - Києві, Дніпрі і Харкові.

Також, за словами Зубка, Міністерство співпрацюватиме із урядом Японії у напрямку реалізації інфраструктурних проектів у Миколаївській області, зокрема реконструкції портової інфраструктури та будівництва мосту через річку Південний Буг.

"Цей амбітний проект дозволить Києву за рахунок підтримки уряду Японії, залучених кредитних коштів, за рахунок державної підтримки через ДФРР і місцевого бюджету реалізувати проекти щодо реконструкції другої черги каналізаційного колектору в місті Києві, дюкерів через річку Дніпро, а також модернізувати Бортницьку станцію аерації", - зазначив Зубко.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шіґекі Сумі підтвердив готовність уряду Японії надалі надавати підтримку Україні через систему ООН.

"Із 2014 року Японія надала Україні фінансову підтримку у розмірі 1,86 мільярда доларів. За цей час через фінансові організації було реалізовано проектів, включно з ООН, на суму 45 мільярдів доларів, які були націлені на допомогу з відбудови Сходу України. У 2018 році ми плануємо надати ще 4 мільйони доларів які будуть направлені на реалізацію проектів, імплементованих ООН та відповідними агенціями", - розповів Посол.

Зазначимо, що фінансова допомога урядом Японії в розмірі майже 4 млн доларів надаватиметься в рамках семи проектів системи ООН в Україні: Міжнародною організацією з міграції (МОМ), Програмою розвитку ООН (ПРООН), Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) та Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на полігоні твердих побутових відходів №5 у с. Підгірці Київської області встановили німецьке обладнання для переробки токсичного фільтрату.