ua en ru

Японія підтримала рішення Трампа скасувати саміт з КНДР

Японія підтримала рішення Трампа скасувати саміт з КНДР Фото: ілюстративне фото (flickr.com/Dan10956)

Прем'єр-міністр Японії заявив, що США та Південна Корея продовжуватимуть тиснути на КНДР, щоб вони змінили свою політику

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе підтримав рішення президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа скасувати саміт з Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР). Про це повідомляє Kyodo.

"Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що Японія "підтримує" рішення президента США Дональда Трампа скасувати запланований саміт з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином", - йдеться у повідомленні.

Так, глава Міністерства закордонних справ Японії Таро Коно, який перебуває з візитом у Мексиці, заявив: “Проведення саміту, який не дасть результату, не має сенсу”.

Зазнача\ться, що головний секретар кабінету міністрів Японії Йошіхіде Суга наголосив, що Японія, Сполучені Штати та Південна Корея продовжуватимуть тиснути на КНДР, щоб вона змінила свою політику.

Нагадаємо, що у Північній Кореї вважають рішення президента США Дональда Трампа скасувати спільний саміт, запланований на червень, несподіваним і розраховують на подальшу роботу над досягненням миру.

Також нагадаємо, що вчора, 24 травня 2018 року, президент США Дональд Трамп скасував зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, заплановану на 12 червня в Сінгапурі.