ua en ru

Японія назвала РФ сфери можливої співпраці у разі прогресу по Курилах

Японія назвала РФ сфери можливої співпраці у разі прогресу по Курилах Фото: зустріч Сіндзо Абе з Володимиром Путіном

План із 8 пунктів Абе представив Путіну на зустрічі в Сочі

Прем'єр Японії Сіндзо Абе представив Володимиру Путіну план з економічного співробітництва, виконання якого залежить від "прогресу в досягненні угоди" щодо Курильських островів. План, який складається з 8 пунктів, було представлено під час їхньої зустрічі в Сочі, повідомляє NIkkei.

Зазначено, що план включає, зокрема, будівництво заводів СПГ, портів, аеропортів, лікарень та іншої інфраструктури, переважно на Далекому Сході.

"Ця співпраця ґрунтується на прогресі в досягненні угоди по (Курильських) островах, які Японія називає північними територіями", - зазначає видання.


Перед зустріччю з Путіним Абе, який відвідав Росію вперше з 2014 року, сказав журналістам, що бажає провести "відверту, відкриту дискусію" про двосторонні відносини, включаючи мирний договір за підсумками Другої світової війни.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков після зустрічі повідомив, що піднімалася і тема Курильських островів. За його словами, обговорення пройшло у "вельми конструктивному ключі", контакти будуть продовжені на рівні міністерств закордонних справ двох держав.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що під час візиту в Японію в березні 2015 року Ангела Меркель пропонувала прем'єр-міністру Сіндзо Абе розглянути варіант вступу до НАТО.