ua en ru

Японія направила есмінці для перехоплення ракети КНДР

Японія направила есмінці для перехоплення ракети КНДР Фото: есмінці Японії

Північна Корея перенесла терміни планованого запуску супутника на 7-14 лютого

Японія направила свої есмінці, оснащені комплексами озброєння Aegis, у Східно-Китайське і Японське моря для того, щоб збити ракету Північної Кореї у разі, якщо вона загрожуватиме території Японії. Про це повідомляє The Japan Times.

Зазначено, що кораблі, оснащені радарами і зенітними ракетами SM-3, вийшли з порту військової бази в Нагасакі. Два з них мають розмістити у Східно-Китайському морі, один - у Японському.

При цьому повідомляється: якщо влада Японії вирішить, що ракета "просто пролітає над територією Японії" і впаде в нейтральних водах, її не збиватимуть.

Таке рішення влада ухвалила після того, як Північна Корея повідомила міжнародні організації про запуск супутника в період із 8 по 25 лютого. За інформацією японських ЗМІ, КНДР здійснить запуск "супутника спостереження".

Згодом у Міжнародне морське агентство було повідомлено, що Північна Корея перенесла терміни планованого запуску супутника на 7-14 лютого.

Нагадаємо, 4 лютого повідомлялося, що КНДР веде підготовку до запуску бойової балістичної ракети типу "Нодон" із радіусом дії до 1,3 тисячі км.