ua en ru

Японський розробник відтворить легендарного робота із "Зоряних воєн"

Японський розробник відтворить легендарного робота із "Зоряних воєн" Фото: розроблюваний у Японії робот (Bloomberg)

Новий робот буде аналогічним до дроїда R2-D2 зі всесвіту "Зоряних воєн", який хоч і не вміє говорити, але все ж викликає емпатію і не тільки

Творець людиноподібного робота-компаньйона Pepper із Японії розробить нову машину, що нагадує R2-D2 зі всесвіту "Зоряних воєн", яка не буде вміти говорити, але допоможе впоратися із самотністю, повідомляє РБК.

Як зазначається, розробка нового проекту Хаясі ведеться в компанії Groove X, яку він створив після відходу із SoftBank торік, пише Financial Times.


Новий робот буде аналогічним до дроїда R2-D2 з всесвіту "Зоряних воєн", який хоч і не вміє говорити, але все ж викликає емпатію і допомагає впоратися зі стресом.

Згідно з концепцією Хаясі його нова розробка буде більше, ніж робот-собака Aibo, зроблений Sony, але менше, ніж Pepper. "Ми хочемо займатися роботами, які не будуть віднімати роботу у людей, а підвищувати їх ефективність", - сказав винахідник.

Як пояснив Хаясі, якщо людям запропонувати вибрати між дроїдом R2-D2 і андроидом C-3PO, то 80% віддадуть перевагу робота, яка не вміє говорити. Він підкреслив, що має намір створити робота, "який може підтримувати спілкування на підсвідомому рівні".

Новий робот планується випустити на ринок у 2019 році. Він буде мати здатність до самонавчання і розпізнавати голоси. За словами Хаясі, цій машині не треба бути занадто розумною, щоб глибоко розуміти людські емоції.

Хаясі прийшов в SoftBank з Toyota в 2012 року. Створений ним андроїд Pepper надійшов у продаж в червні минулого року за ціною $ 1,8 тис. Перша партія в тисячу примірників була розпродана за одну хвилину.

В ході роботи над Pepper Хаясі намагався зрозуміти, наскільки високотехнологічні повинні бути машини, щоб зробити людей щасливішими. "Коли я питав людей похилого віку в будинках для людей похилого віку, як поліпшити Pepper, вони попросили мене зробити його руки теплими. Тобто мова не йде про хмарної технології, штучний інтелект або великих обсягах даних", - розповів винахідник про своє бачення нового проекту.

Японський прем'єр Сіндзо Абе виступає за розширення використання роботів, нагадує FT, щоб впоратися з проблемою прискореного старіння населення і брак трудових ресурсів.

Японський розробник відтворить легендарного робота із "Зоряних воєн"

Фото: нове покоління дроїда R2-D2 зі Star Wars (EPA/Vostock-Photo)

Нагадаємо, напередодні робот, якого Google, склав свою першу пісню із чотирьох нот.

Раніше австралійська піцерія роботизована сервіс доставки в Новій Зеландії разом зі стартапом Marathon Robotics - DRU (Domino's Robotic Unit).