ua en ru

В Японії помер перший постраждалий від опромінення на "Фукусімі"

В Японії помер перший постраждалий від опромінення на "Фукусімі" Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Японія визнала смерть людини, яка була вражена радіацією після аварії на АЕС "Фукусіма-1"

Японія вперше визнала смерть людини, через ураження радіацією після аварії в 2011 році на АЕС "Фукусіма-1". Про це повідомляє BBC.

Загиблому чоловікові, ім'я якого не називається, було більше 50 років. У 2016 році йому діагностували рак легенів. Він працював на атомних станціях з 1980 року, а після аварії на "Фукусімі" був відповідальним за вимірювання рівня радіації.

У міністерстві охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення Японії повідомили, що чоловік не менше двох разів проводив відрядження на постраждалій від землетрусу АЕС і носив при цьому спеціальний захисний костюм і маску.

Також уряд Японії визнав факт, що радіаційне ураження стало причиною хвороб у чотирьох людей. Але ця смерть з-за радіації є першим визнаним фактом владою країни.

Нагадаємо, в Японії має намір закрити АЕС "Фукусіма-2". Компанія заявила, що прийме рішення про терміни та інші деталі, перш ніж офіційно оголосить про демонтаж чотирьох реакторів на станції Fukushima Dai-ni або № 2, яка не відновлювала роботу з часу катастрофи 2011 року.