ua en ru

В Японії Абе переобрали главою правлячої партії

В Японії Абе переобрали главою правлячої партії Фото: Сіндзо Абе (flickr.com thejointstaff)

Абе зберіг за собою пост прем'єра Японії до 2021 року

На пост глави правлячої Ліберально-демократичної партії Японії в третій раз переобраний Сіндзо Абе. Про це повідомляє телеканал NHK.

Зазначено, що Сіндзо Абе не тільки в черговий раз став лідером партії, а й зберіг за собою пост глави уряду Японії ще на три роки - до наступних парламентських виборів у 2021 році.

Телеканал повідомляє, що політик здобув перемогу з 553 голосами, що більш ніж у два рази більше результату його опонента Сігеру Ісіба, який у свою підтримку отримав 254 голоси.

Перший термін Абе на посаді глави кабміну тривав з 2006 по 2007 рік. Однак він пішов у відставку, пославшись на стан здоров'я. На другий термін він заступив у 2012 році.

Нагадаємо, в кінці серпня прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе оголосив про чергове висунення на пост глави Ліберально-демократичної партії. Тоді повідомлялося, що переможець автоматично очолить уряд Японії.

Також зазначалося, що у вересневому голосуванні візьмуть участь 405 парламентських і 405 регіональних депутатів ЛДП, переможця визначать простою більшістю голосів. Також повідомлялося, що Абе користується підтримкою приблизно 70% депутатів своєї партії.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що прем'єр Японії заявив про намір зустрітися з Кім Чен Ином.