ua en ru

За допомогою безпілотників прикордонники затримали 18 порушників у 2016

За допомогою безпілотників прикордонники затримали 18 порушників у 2016 Фото: Держприкордонслужба

Держприкордонслужба активно використовує новітні технічні засоби - оптичні пристрої, тепловізори та безпілотні літальні апарати

За допомогою безпілотників прикордонники затримали 18 порушників у 2016 році. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

"Загалом за поточний рік БПЛА застосовувалися у 812 випадках. Загальний наліт безпілотників склав понад 400 годин, що майже удвічі більше, ніж у минулому році. Під час їх використання вдалося запобігти 19 правопорушенням, затримано 18 порушників, 5 маломірних плавзасобів, які вийшли на водні ділянки з порушеннями правил. Крім того, було виявлено мотоблок та 5,2 тисячі пачок сигарет, які правопорушники планували незаконно переправити через кордон", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в охороні кордону Держприкордонслужба активно використовує новітні технічні засоби - оптичні пристрої, тепловізори та безпілотні літальні апарати.

"Досить ефективним у використання стали саме безпілотні літальні апарати, завдяки яким вдається з високою точністю відслідковувати обстановку на місцевості, виявляти та оперативно затримувати осіб, які займаються протиправною діяльністю на державному кордоні як на суші, так і на водній ділянці", - зазначають у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у пункті пропуску у Вінницькій області прикордонники затримали громадянина Молдови, якого розшукував Інтерпол.