ua en ru

Помічник польського депутата намагався вивезти з України бурштин і сигарети

Помічник польського депутата намагався вивезти з України бурштин і сигарети Фото: помічник польського депутата намагався вивезти з України бурштин і сигарети

Чоловік попросив про першочерговий проїзд, бо "поспішав у важливих державних справах"

На пункті пропуску "Краковець" у Львівській області помічник польського депутата намагався вивезти з України понад 2,4 тис. пачок сигарет та більше 11 кг бурштину. Про це на своїй сторінці в Facebook написав спікер Державної прикордонної служби Олег Слободян.

"Ввечері 24 жовтня 2016 року, близько 23 години у ПП "Краковець" на виїзд з України прямував автомобіль "Крайслер" польської реєстрації. Водій, громадянин Польщі 1995 року народження заявив, що є помічником депутата сейму Польщі та попросив про першочерговий проїзді, оскільки поспішає у службових цілях і у важливих державних справах. Чоловік навіть надав правоохоронцям лист-прохання особисто від депутата", - йдеться в повідомленні.

Однак прикордонники вирішили більш ретельно перевірити авто чоловіка.

В результаті під заднім сидінням та у багажному відділенні прикордонники виявили 2430 пачок сигарет з українськими акцизними марками і 11,8 кг необробленого бурштину.

Помічник депутата польського сейму намагався провезти бурштин і цигарки... Ввечері 24 жовтня 2016 року, близько 23-ї го...

Опубліковано Oleh Slobodyan 24 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, прокуратура Київської області спільно з співробітниками Служби безпеки України затримали літак АН 2 із партією контрабандних цигарок на борту.