ua en ru

Помічник держсекретаря США Нуланд відвідає Україну 6 лютого для підтримки створення Кабміну

Помічник державного секретаря Вікторія Нуланд відвідає Україну 6 лютого 2014 р. для підтримки створення Кабінету міністрів країни. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного департаменту США.

Помічник державного секретаря Вікторія Нуланд (на фото) відвідає Україну 6 лютого 2014 р. для підтримки створення Кабінету міністрів країни. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного департаменту США.

Так, 31 січня Нуланд буде супроводжувати держсекретаря Джона Керрі під час візиту у Німеччину, де вони, зокрема, візьмуть участь у Мюнхенській конференції з безпеки. 2 лютого Нуланд відвідає для зустрічей із владою в Афіни (Греція), 4 лютого - Нікосію (Кіпр), 5 лютого - Праги (Чехія).

І вже потім, 6 лютого, Нуланд завершить свій європейське турне у Києві. Помічник держсекретаря зустрінеться з представниками Кабміну, лідерами опозиції, представниками громадських організацій та бізнес-кіл.

"Щоб підтримати створення нового уряду і план дій, який допоможе поставити Україну на рейки реалізації прагнень українського народу до демократії, поваги прав людини, європейської інтеграції та економічного зростання", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, Нуланд відвідувала Київ 10 грудня 2013 р. Тоді вона побувала на Євромайдані.

Помічник держсекретаря США Нуланд відвідає Україну 6 лютого для підтримки створення Кабміну

Зазначимо, що 22 січня Державний департамент США підтвердив візові санкції для відповідальних за насильство проти учасників Євромайдану.

"У відповідь на дії проти мітингувальників на Майдані в Києві в листопаді і грудні минулого року Посольство США скасував візи кількох громадян України, пов'язаних із застосуванням сили. Оскільки візові справи за законами США є конфіденційними, ми не можемо коментувати індивідуальні випадки", - наголошувалося в заяві Держдепу.

Крім того, виступаючи 15 січня на засіданні Комітету Сенату США з міжнародних справ Нуланд наголосила, що США готові підтримати справедливі вибори Президента України у 2015 р.

"Зусилля Сполучених Штатів будуть спрямовані на підтримку цілісності процесу, а не підтримку будь-яких конкретних кандидатів чи партій. Як і вся наша політика щодо України, наша допомога буде ретельно координуватися з ЄС", - заявила вона.