ua en ru

Помічник держсекретаря США Мітчелл відвідає Україну 1-3 травня

Помічник держсекретаря США Мітчелл відвідає Україну 1-3 травня Фото: Весс Мітчелл (flickr.com U. S. Department of State)

Попередньо він відвідає Тбілісі, де виступить з доповіддю, і Брюссель

Помічник держсекретаря США у справах Європи і Азії Весс Мітчелл відвідає Україну 1-3 травня. Візит анонсований на сайті Держдепартаменту Сполучених Штатів.

Як повідомляється, перш ніж приїхати в Київ, Мітчелл 27 квітня вирушить до Брюсселя, де приєднається до держсекретаря США Майку Помпео, який буде керувати участю США у нараді міністрів закордонних справ НАТО.

Крім того, запланована поїздка американського чиновника в Тбілісі, там він виступить з основною доповіддю на Форумі громадської дипломатії НАТО-Грузія і зустрінеться з високопоставленими урядовцями, а також з іншими політичними лідерами, представниками громадянського суспільства та Американської торговельної палати, щоб посилити підтримку США прагнення Грузії інтегруватися в євроатлантичні інститути

"Потім він відправиться в Київ, Україна, 1-3 травня. Він зустрінеться з високопоставленими урядовцями, іншими політичними лідерами і представниками громадянського суспільства, щоб наголосити на підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України та підкреслити важливість здійснення Україною економічних та антикорупційних реформ", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Держсекретар США Майк Помпео і міністри закордонних справ країн НАТО заявили, що Альянс не повернеться до ведення справ з Російською Федерацією, поки Росія не виконає свої зобов'язання за мінськими угодами.