ua en ru

Користувачі "Картки киянина" можуть відстежувати функціонал своєї картки он-лайн, - КМДА

Власники "Картки киянина" можуть повністю відстежувати функціонал своєї картки он-лайн за допомогою функції "Персональний кабінет", яка розташована на сайті "Картка киянина" за адресою: kyivcard.com.ua розділ "Кабінет". Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"При першому відвідуванні "Персонального кабінету" власник картки реєструється шляхом заповнення обов'язкових полів та з метою ідентифікації його як власника, враховуючи вимоги законодавства України у сфері захисту персональних даних", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, в особистому кабінеті користувач бачить всі пільги та строк їх дії, історію використання картки, може відстежити баланс на рахунку, кількість поїздок у метро і навіть час і назви станцій.

У прес-службі зазначили, що з допомогою медичного додатка власник картки може записатися на прийом до лікаря, а торгове додаток дає можливість відстежити всі свої покупки і суму наданої знижки. Крім того, за допомогою "Картки киянина" можна здійснювати оплату мобільного зв'язку, комунальних послуг, Інтернету, замовлення залізничних квитків та інше.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко зазначив, що впровадження проекту почалося ще в березні минулого року і на сьогодні вже повністю і успішно реалізований пілотний етап проекту "Картка киянина", під час якого отримати "Картку киянина" змогли перші категорії громадян.

"На пілотному етапі проекту власники "Картки киянина" мали такі переваги як безкоштовний проїзд у метро та знижки на медичні препарати. Сьогодні у системі "Картка киянина" зареєстровано 346 тисяч чоловік, 250 тисяч з них вже отримали картку, решта отримають її до кінця поточного року. Зараз в системі вже зареєстровано 2,6 мільйона поїздок в метро. Тепер ми готові видавати картку не тільки пільговикам, але і всім охочим киянам. Для цього запущені додаткові сервіси. Ми приділяємо цим проектом особливу увагу, адже це ефективний інструмент реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Упевнений, незабаром "Картка киянина" стане потужним інструментом соціального захисту населення" - зазначив він.