ua en ru

Користувачі Facebook проводять у соцмережі на 50 мільйонів годин в день менше

Користувачі Facebook проводять у соцмережі на 50 мільйонів годин в день менше Фото: Марк Цукерберг (facebook.com/zuck)

Це пов'язано з рішенням керівництва соціальної мережі показувати користувачам менше відеороликів

Користувачі Facebook проводять у соцмережі тепер на 50 мільйонів годин в день менше через рішення керівництва соціальної мережі показувати користувачам менше відеороликів. Про це в середу, 31 січня, заявив засновник і глава Facebook Марк Цукерберг, передає DW.

За його словами, Facebook приймає в розрахунок можливі втрати, щоб користувачі соцмережі проводили в ній час "більш осмислено". Зокрема, йдеться про те, що соцмережа буде показувати у стрічці новин менше повідомлень від ЗМІ і більше постів друзів і родичів.

"Допомагати людям налагоджувати зв'язки важливіше, ніж збільшити час користування соцмережею", - підсумував Цукерберг.

Між тим Facebook продовжує приносити все більший прибуток - в 2017 році дохід компанії збільшився на 56% - до 16 млрд доларів, відзначає видання. У той же час компанія збільшила видатки - довелося найняти багато нових співробітників для того, щоб не допустити поширення фейкового й, такого, що розпалює ненависть або маніпулює, контенту.

"Facebook потрібен не тільки для отримання задоволення, але і для поліпшення стану людей і суспільства", - прокоментував Цукерберг.

Нагадаємо, соціальна мережа Facebook заборонила рекламу криптовалют, ICO (первинного розміщення токенів) та бінарних опціонів.