ua en ru

Поляков звинуватив Ситника в розголошенні держтаємниці

Поляков звинуватив Ситника в розголошенні держтаємниці Фото: Максим Поляков (РБК-Україна)

Поляков заявив, що Ситник вчинив "грубе правопорушення"

Народний депутат Максим Поляков стверджує, що директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник здійснив грубе правопорушення, яке може загрожувати йому кримінальною відповідальністю. Про це нардеп написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Зокрема, Поляков заявив, що послухав аудіозапис, де директор НАБУ розповідає про те, як він бореться з корупцією, розкриваючи відомості, які складають, за словами нардепа, державну таємницю.

"Під час відвертої розмови Артем Сергійович навіть деталізує безліч цікавих речей, зокрема і те, що екс-генпрокурора Шокіну "... необхідно віддати данину поваги" і "... при всій повазі, владі Януковича...", розповідає і про прослуховування дружини високопосадовця з подругою, яка скаржиться на те, що "... Телефони постійно прослуховуються, їздять за мною... Зробили з мене мільйонерку. Тепер шукають, де я взяла ці мільйони...", - пише Поляков.

Він вважає, що дії Ситника "прямо порушують закон" і підпадають під дію ст. 328 КК України (Розголошення державної таємниці) і тягнуть за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

"Закон забороняє публікувати результати перевірок, крім як з передбаченою законом процедурою. Артем Ситник, продовжуючи мстити Костянтину Кулику і його сім'ї, нехтував усіма вимогами закону", - написав нардеп.

За його словами, Ситник оприлюднив результати прослуховування дружини Кулика Ірини Німець з метою її дискредитації.

Він також заявив, що вже направив депутатський запит в Спеціалізовану антикорупційну прокуратури з вимогою встановити і допитати осіб, чиї голоси є на даному аудіозаписі.

Як відомо, Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину.